הסכנות שהילדים חשופים אליהם באינטרנט

שימוש בטוח בטלפון הנייד ובאפליקציות השונות, טיפים כיצד ניתן להזהר ולהימנע מהן 



הסכנות שהילדים חשופים אליהם באינטרנט
רגע לפני פסח, במקביל לניקוי החמץ מכל פינות הבית, זו הזדמנות מצויינת להקדיש רבע שעה כדי לעשות קצת סדר וניקיון גם בסמרטפון של הילדים, כדי להבטיח עבורם שימוש בטוח בטלפון הנייד ובאפליקציות השונות. באיגוד האינטרנט הישראלי, שמפעיל את המרכז לאינטרנט בטוח והקו החם לתמיכה בפגיעות ברשת, ממליצים על הטיפים הבאים (ניתן לקיים שיחה עם מומחה מטעם האיגוד ולהרחיב מעט על כל סעיף).
 
בנוסף אני יכולה להציע שיחה עם אורנה היילינגר, מנהלת המרכז לאינטרנט בטוח, על הסכנות שהילדים חשופים אליהם באינטרנט במיוחד בתקופת החופשה, כשהם אינם מצויים במסגרות חינוכיות, וכיצד ניתן להיזהר ולהימנע מהן.
 
הרשאות - בודקים ביחד איזה הרשאות ניתנו באפליקציות השונות - אתם עלולים לגלות הרשאות כגון גישה לאלבום התמונות שלהם או אפילו למצלמה. שאלו ביחד איתם האם במשחק הזה באמת נדרש לדעת מה המיקום של הילד?  שתפו אותם בהשלכות.
 
הגדרות פרטיות ואבטחה  - חשוב לעדכן ביחד את הגדרות הפרטיות והאבטחה בכל אחת מהאפליקציות השימושיות (פייסבוק, אינסטגרם וכו')
 
סיסמאות - נצלו את הזמן בכדי להחליף סיסמאות לשרותים השונים, לכל חשבון סיסמה אחרת. חשוב: בדקו שהילדים מודעים לסיסמאות שלהם ברשתות ובאפליקציות השונות כדי שיוכלו להיות בשליטה על הפעולות שם גם בעתיד.
 
וואטסאפ - עברו יחד על הקבוצות בוואטסאפ. האם באמת כולן נחוצות? האם נעים להם להיות  חלק מהקבוצה? שימו לב לשמות פוגעניים – שם פוגעני הוא נורה אדומה לגבי מה שמתרחש בקבוצה.
 
בדיקת ערנות - נצלו את הזמן המשותף לבדוק מה הילדים עושים כשהם מקבלים פנייה מאדם זר בוואטסאפ או באחד המשחקים/האפליקציות. בדקו האם הילדים מודעים לכך שיש סוגי מידע שלא נותנים. הנה מספר סוגים של מידע שלא רצוי לגלות אף פעם: כתובת ועיר מגורים, שם מלא אמיתי, שעת סיום לימודים ובית ספר, מתי נמצאים לבד בבית.
 
תכנים אישיים - רעננו נהלים לגבי העלאת תכנים אישיים/חושפניים שעלולים להתחרט על העלאתם בעתיד הקרוב או הרחוק.
 
לא משתפים ולא משתתפים באלימות ברשת - בדקו את השטח במהלך השיחה. וודאו כי ילדיכם לא פוגעים ולא נפגעים מאלימות מקוונת.
 
נפגעתם ברשת או זקוקים לייעוץ? http://Safe.org.il 03-9700911 או בוואטסאפ: 054-8-858911